Næsten halvdelen af alle unge føler sig ofte ensomme – Men er det den forbigående ensomhed, Gæsten, eller den mere vedvarende, Indflytteren? Foredraget tager et grundigt kig på ensomheds mange ansigter og hvad vi kan gøre for at bekæmpe den, når den fortjener sparket.

Alt for mange studerende og unge føler sig ensomme i dag. 42% af alle unge imellem 16-25 år føler sig ofte ensomme. Det er ikke nødvendigvis den store kliniske ensomhed, som få, hårdt ramte kæmper med, men en følelse af ensomhed. Ensomhed skal ikke ses som en sygdomstilstand, fordi stort set alle oplever den fra tid til anden. Den er derimod en alarmklokke der fortæller os, at der på en eller anden måde er noget galt med vores relationer til dem omkring os. Der er noget vi bør og skal tage os af.

Frederik holder ikke foredrag om tal og statistikker, men derimod om mennesker. Om hvad vi kan gøre for at tage ansvar for os selv og dem omkring os. For vi kommer ikke ensomheden til livs ved at snakke om den, vi skal snakke med hinanden. Det er slet ikke sikkert at den ensomhedsepidemi vi ofte hører om, er et nyt fænomen. Måske er der blot sat fokus på et problem der har eksisteret igennem længere tid. Ikke desto mindre har Frederik et bud på hvad vi skal gøre for at bekæmpe ensomheden – nøglen er nemlig de nære relationer og i kende ensomheden.

FOREDRAGET:

Foredraget tager udgangspunkt i Frederiks eget møde med ensomheden. Han fortæller med en personlig nerve der gør det let at relatere, og som løfter stemningen i et tema, der ellers nemt kan blive mørkt og dystert.

Der vil blive taget fat på hvilke former ensomheden kan have og hvordan den manifesterer sig. Der vil være fokus på forskelligheden og der gives mulighed for at alle deltagerne kan spejle sig selv i de forskellige udtryk ensomheden kan tage.

Frederik vil komme med hans bud på hvad vi hver i sær kan gøre for at bekæmpe ensomheden, både vores egen og hos dem vi holder af. For vil skal nemlig alle tage ansvar, ikke kun for os selv, også for hinanden.

Tryk her for at hente PDF med mere info og priser

Frederiks klumme i Århus Stiftstidende fra den 6. oktober 2017:

“Vi er allesammen ensomme – jeg er i hvert fald”