Bedre snakke = Mere forståelse

Posted marts 2, 2018
Medarbejderes trivsel handler ikke kun om hvordan de har det på arbejdspladsen, men i livet som helhed. Nære relationer til andre mennesker er alfa og omega når man skal bekæmpe stress, ensomhed og mistrivsel. I foredraget præsenteres spillet SNAK som værktøj til bekæmpe mistrivsel.

Frederik Svinth har udviklet spillet SNAK. Han brænder for, at mennesker må få det bedste ud af deres relationer. Stress, mistrivsel og ensomhed er store problemer på den moderne arbejdsplads. Det er både et medmenneskeligt og produktivitetsproblem.

“Frederik gav os et forfriskende og berigende oplæg om hvordan vi kan få flere gode snakke. Der var ingen fine følelser, det var i bedste forstand ganske banalt, og derfor også brugbart. Vi fik set nye sider af hinanden og skabt et bedre fundament for at forstå hinanden i virksomheden. Ikke kun til arbejdslivet er Frederiks oplæg brugbart. Men også i privatlivet har vi fået et værktøj der hjælper os tættere på vores medmennesker.” Mads Søeborg Larsen – Napp.dk

Som moderne arbejdsplads bør man tænke på medmennesker frem for medarbejdere, for det er ikke hvordan vi har det på arbejdet, der er afgørende for vores effektivitet, men hvordan vi har det i livet som helhed. Et symptom på mistrivsel er fx. stress, som er på epidemi stadiet, men vi kan ikke kurerer den, ved at snakke om den. Det kan vi til gengæld ved at se på hvad der skaber den, og hvis vi skal kigge på hvad der er det mest værdiskabende for os som mennesker, så er nr. 1 gode relationer.

Når disse problemer skal bekæmpes, kan vi ikke bare snakke om dem, vi er nødt til at snakke med hinanden. For det er når vi har den gode samtale, ikke bare venter på vores tur til til at tale, at vi kommer hinanden nærmere. Som kollegaer skal man tage ansvar for hinanden, og det samme gør sig gældende at virksomheder skal for deres medarbejdere.

”Der er også belæg for at hævde, at mennesker, som føler sig ensomme på deres arbejde, udfører deres arbejdsopgaver dårligere end mennesker, som ikke føler sig ensomme.” Lars Fr. H. Svendsen, professor i filosofi.

FOREDRAGET:

Frederik kommer ud til jeres virksomhed, og holder foredrag om grundlaget for de gode snakke, og hvordan vi kommer hinanden nærmere. Der vil helt sikkert blive rystet lidt rundt på, hvordan i fremadrettet kommer til at have samtaler. Derefter underviser han i hvordan man, med spillet, kan facilitere en åbenhed og mødes som mennesker.

Efter foredraget trænes teamet i at spille SNAK selv, og efterlader dem med et vedvarende værktøj, til trivsel på arbejdspladsen.

  • Målgruppe : Erhverv
  • Fokus : Bedre trivsel gennem gode snakke